در پست های فشار قوی بسته به کاربرد دسته بندی های مختلفی از کابل ها مورد استفاده قرار می گیرد که به مهم ترین آنها اشاره می کنیم .
در پستهای فشارقوی با وجود گالری کابل در اطاق کنترل و کانالهای بتنی هدایت کابل در محوطه و همچنین لولهگذاری از کانالهای فرعی به تجهیزات فشارقوی در اکثر موارد از کابلهای با زره فولادی و یا فویل ارت استفاده شده و از تجهیزات به تابلوهای مارشالینگ محوطه و سپس به اطاق کنترل هدایت میگردد. هریک از کابلها با توجه به شرایط فنی مورد نیاز طراحی شده و تعداد کورههای رزرو نیز لحاظ میگردد.
دستهبندی کابلها به شرح زیر میباشد:
ـ کابلهای تغذیه AC :
جهت تأمین روشنائی محوطه پست، تغذیه هیتر و روشنائی تابلوهای محوطه، موتور بریکر و سکسیونرها (در صورت AC بودن)، تغذیه مصارف AC ترانسفورماتور و راکتور از کابلهای عموماً چهارسیمه با سایز بالا استفاده کرده و توزیع مناسب مابین تابلوهای توزیع AC محوطه انجام میگردد. جداسازی این کابلها از کابلهای کنترلی ضروری میباشد.
ـ کابلهای تغذیه DC :
جهت تأمین مصارف DC از جمله رلههای کمکی محوطه تغذیه موتور بریکروسکسیونرها، تأمین اینترلاکهای محوطه از کابلهای DC استفاده کرده و جداسازی این کابلها از کابلهای تغذیه AC ضروری بوده ملی میتوان با کابلهای کنترلی در یک سینی قرار گیرد.
ـکابلهای CVT, CT :
جهت هدایت جریان و ولتاژ ترانسفورماتور جریان و ولتاژ به تابلوهای مارشالینگ محوطه و سپس به تابلوهای حفاظت و کنترل از کابلهای عموماً دارای سایز ۱۰×۴- ۶×۴ که حساسیت بالائی را نیز جهت پیوستگی مدار دارا میباشند استفاده میگردد. تأمین رلههای سوپروایزر مدارات جریان و ولتاژ جهت اطمینان از صحت عملکرد کابلها برپیچیدگی مدارات کنترل و حفاظت میافزاید و در مواردی قطع این مدارات سبب عملکرد غلط سیستم میگردد.
ـ کابلهای کنترل و حفاظت :
جهت انتقال فرمانهای قطع و وصل، اینترلاکها، تکرار وضعیت بریکروسکسیونر، سوپروایزر مدارات CVT, CT قطع و وصل نرمال بریکر از کابلهای چند رشته با سایز ۵/۱ـ ۵/۲ میلیمتر مربع و زره فولادی و یا فویل ارت استفاده کرده و برای داشتن اطمینان از صحت عملکرد مدارات موازی، کابلهای مختلف بکاربرده میشود. تداخل این کابلها با یکدیگر مانعی نداشته و هدایت آنها از تجهیزات به تابلوهای مارشالینگ و سپس به اطاق کنترل میباشد. این کابلها مابین تابلوهای مارشالینگ محوطه نیز توزیع میگردد.
ـ کابلهای سیستم آلارم :
برای تأمین نیازهای سیستم آلارم پست مدارات سوپروایزر تغذیه DC-AC، آلارمهای بریکروسکسیونرها و آلارمهای ترانسفورماتور و راکتور کابلهای چندرشته با سایز پائین بکار برده میشود این کابلها دارای اهمیت خیلی بالائی نیستند ولی جهت ثبت وقایع و حوادث و تحلیل آنها ضروری میباشند. عموماً وضعیت هر آلارم توسط رلههای کمکی تکثیر شده و به سیستمهای آلارم، ثبات وقایع، ثبات حوادث و اسکادا ارسال میگردد.
با توجه به موارد فوق گستردگی سایز کابلهای پستها بسیار وسیع بوده و تأمین این کابلها در مواردی مشکل و ایجاد بحران مینماید.
منبع: سیم و کابل ایران
|
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.